Recept: Abrikozen met ijs

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
90 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1/2 liter vanilleroomijs
10 cantuccinikoekjes (pak 150 g)
1 dl Vin Santo
2 eetlepels suiker
1 vanillestokje
1 blik abrikozen op siroop (420 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. (IJs ca.

  2. 20 minuten van tevoren uit diepvries nemen).

  3. Van cantuccini 4 koekjes bewaren, rest in stukjes breken of met deegroller verkruimelen en door ijs scheppen.

  4. IJs in afgesloten bak minstens 1 uur opnieuw bevriezen.

  5. Vin Santo met suiker al roerend aan de kook brengen.

  6. Vanillestokje opensnijden, zaadjes eruit schrapen en aan Vin Santo toevoegen.

  7. Abrikozen met sap toevoegen.

  8. Kookvocht in ca.

  9. 10 minuten op hoog vuur tot siroopdikte inkoken.

  10. Abrikozen tot gebruik in Vin Santo-siroop bewaren.

  11. Abrikozen opnieuw verwarmen.

  12. Abrikozen op borden scheppen, bolletje ijs ernaast scheppen.

  13. Siroop erover schenken en garneren met achtergehouden cantuccini.