Recept: Spinazie-omelet

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

75 g gerookt ontbijtspek (plakjes)
150 g verse spinazie
6 (scharrel)eieren
zout
peper
2 a 3 teentjes knoflook
2 takjes oregano
1 bekertje creme fraiche (125 ml)
2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze van het recept

  1. In droge koekenpan spekplakjes krokant bakken.

  2. Spek uit pan nemen en verkruimelen.

  3. Spinazie wassen, laten uitlekken en grof hakken.

  4. Eieren met zout en peper loskloppen.

  5. Spinazie toevoegen.

  6. Knoflook pellen en boven eieren uitpersen.

  7. Spekkruimels toevoegen, oreganoblaadjes van takjes nemen en met creme fraiche door eieren mengen.

  8. In grote koekenpan met anti-aanbaklaag olie verhitten.

  9. Eiermengsel erin schenken.

  10. Omelet op laag vuur bakken tot bovenkant droog is.

  11. Omelet op deksel laten glijden en met onderkant boven terug laten glijden in pan.

  12. Andere kant in ca.

  13. 5 minuten lichtbruin bakken.

  14. Serveren met tomatensalade.