Recept: Witte bonen met salie en tomaat
Recept informatie
Bereidingstijd:
85 minuten wachttijd 720 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
250 g gedroogde witte bonen
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
4 verse worsten (100 g)
2 blaadjes verse salie (of 1/4 eetlepel gedroogde salie)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
zout
zwarte peper
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
4 verse worsten (100 g)
2 blaadjes verse salie (of 1/4 eetlepel gedroogde salie)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
zout
zwarte peper
Bereidingswijze van het recept
Bonen 12 uur in koud water weken.
Bonen afspoelen en met zoveel water dat ze net onderstaan aan de kook brengen.
Bonen in ca.
1 uur gaar koken en afgieten.
Knoflook pellen en fijnsnipperen.
In pan 3 eetlepels olie verhitten en worstjes in ca.
15 tot 20 minuten gaar bakken.
Intussen in andere pan rest van olie verhitten en knoflook en salie ca.
1 minuut fruiten.
Bonen en tomatenblokjes toevoegen en 15 minuten zachtjes laten pruttelen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Bonen met worstjes serveren.