Recept: Gehaktballetjes
Recept informatie
Bereidingstijd:
35 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 (kruimige) aardappels
350 g rundergehakt
zout
2 teentjes knoflook
50 g geraspte parmezaanse kaas
3 takjes peterselie
peper
1 ei
4 eetlepels paneermeel
3 eetlepels olijfolie
350 g rundergehakt
zout
2 teentjes knoflook
50 g geraspte parmezaanse kaas
3 takjes peterselie
peper
1 ei
4 eetlepels paneermeel
3 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze van het recept
Aardappels schillen, in stukken snijden en in ca.
20 minuten gaar koken.
Intussen in pan gehakt met 2 eetlepels water en snufje zout rul bakken.
In kom aardappels fijnprakken.
Knoflook pellen en snipperen.
Knoflook, aardappels, gehakt en Parmezaanse kaas door elkaar mengen.
Peterselie erboven fijnknippen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Ei loskloppen en door mengsel mengen.
Van gehaktmengsel kleine balletjes vormen.
Balletjes door paneermeel halen.
In pan olie verhitten en balletjes in 3 tot 5 minuten goudbruin bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Lekker met frisse groene salade en focaccia.