Recept: Zabaglione (dessert van eierdooiers en wijn)

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 1/2 dl droge witte wijn of Spumante
ca. 130 g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
4 eierdooiers
1 ei
1/2 dl Marsala
1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze van het recept

  1. In grote pan (waar beslagkom op past) ruim water aan de kook brengen.

  2. In andere pan wijn met 100 g suiker en vanillesuiker aan de kook brengen.

  3. Eierdooiers en ei in beslagkom doen en loskloppen.

  4. Pan met wijnmengsel van vuur nemen en Marsala toevoegen.

  5. Wijnmengsel ca.

  6. 10 minuten tot lauwwarm laten afkoelen en al kloppend met garde in straaltjes aan eieren toevoegen.

  7. Beslagkom op pan met kokend water (au bain marie) zetten, vuur laag zetten en mengsel onder voortdurend kloppen met garde in 5 tot 8 minuten schuimig kloppen en laten binden tot lobbige, nog schenkbare saus (niet laten koken).

  8. Beslagkom met gebonden zabaglione van pan nemen en nog ca.

  9. 1 minuut doorkloppen.

  10. Randen van wijnglazen bevochtigen met citroensap en in rest van suiker dopen.

  11. Vervolgens zabaglione in vier glazen schenken en direct serveren.

  12. Schenk zabaglione in met aardbeien en eventueel vanille-roomijs gevulde glazen en serveer er Italiaanse koekjes (cantuccini) bij.