Recept: Groene saus uit Piemonte

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 ei
2 sneetjes witbrood
3 eetlepels melk
4 ansjovisfilets
30 g verse peterselie
1 teentje knoflook
1 eetlepel kappertjes
ca. 1 dl olijfolie

Bereidingswijze van het recept

  1. Ei in ca.

  2. 10 minuten hard koken, afspoelen onder koud water, pellen en halveren.

  3. Eierdooier eruit nemen, wit wordt niet gebruikt.

  4. Korstjes van brood snijden en brood in melk weken.

  5. Broodkruim uitknijpen.

  6. Ansjovisfilets laten uitlekken op keukenpapier.

  7. Peterselie van steeltjes nemen en fijnhakken.

  8. Knoflook pellen en in vieren snijden.

  9. Ansjovis met eierdooier grofhakken en in vijzel doen.

  10. Peterselie, knoflook, kappertjes en broodkruim toevoegen en geheel tot gladde pasta wrijven.

  11. Al kloppend beetje bij beetje olijfolie toevoegen.

  12. Saus serveren bij (gekookte) vis of vleesgerechten.