Recept: Rucolastamppot met zwarte olijven en karbonade

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 1/2 kilo kruimige aardappels
zout
1 potje zwarte olijven zonder pit (240 g)
2 zakje rucola (sla 75 g)
4 haaskarbonades
(versgemalen) zwarte peper
5 eetlepels Italiaanse roerbakolie & kruiden (bakje 100 g)
1 zakje geraspte Parrano (kaas 100 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen.

  2. In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca.

  3. 20 minuten gaar koken.

  4. Knoflook pellen en snipperen.

  5. Olijven afgieten en fijn hakken.

  6. Rucola grof snijden.

  7. Karbonades met peper en zout bestrooien.

  8. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en hierin karbonades op matig vuur in ca.

  9. 5 minuten per kant bruinbakken.

  10. Aardappels afgieten, deel van kookvocht opvangen.

  11. Aardappels in pan met rest van olie tot puree stampen.

  12. Knoflook, olijven, rucola en kaas door puree scheppen.

  13. Eventueel nog wat kookvocht toevoegen om stamppot smeuig te maken.

  14. Op smaak brengen met zout en peper.

  15. Karbonades op of naast stamppot leggen.