Recept: Paprikasoep met aubergine
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 aubergines (500 g)
3 eetlepels olijfolie
1 doosje Italiaanse kruiden (diepvries 50 g)
1 pot hele geroosterde paprika's (465 g)
1 pak gezeefde tomaten (500 g)
2 groentebouillontabletten
1 beker fetablokjes (kaas 200 g)
4 meergranenpistolets
3 eetlepels olijfolie
1 doosje Italiaanse kruiden (diepvries 50 g)
1 pot hele geroosterde paprika's (465 g)
1 pak gezeefde tomaten (500 g)
2 groentebouillontabletten
1 beker fetablokjes (kaas 200 g)
4 meergranenpistolets
Bereidingswijze van het recept
Oven voorverwarmen op 225 gradenC of gasovenstand 5.
Aubergines schoonmaken, in lange repen snijden en op bakplaat leggen.
Besprenkelen met zout en helft van olie.
Auberginerepen ca.
15 minuten roosteren.
Rest van olie verhitten in soeppan.
Kruiden en helft van paprika's ca.
1 minuut bakken.
Gezeefde tomaten toevoegen en geheel pureren.
Bouillontabletten en 200 ml water toevoegen.
Soep zacht laten koken.
Rest van paprika's in blokjes snijden.
Auberginerepen in blokjes snijden.
Groenteblokjes door soep roeren.
Soep pittig op smaak brengen met zout en peper.
Fetablokjes verkruimelen.
Helft van kaas in soep laten smelten.
Soep serveren in grote kommen, met pistolets.
Rest van kaas erover strooien.