Recept: Peperbruschetta met serranoham en mosterd-appelmoes

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

2 friszure appels (Elstar Cox)
1 dl appelsap
1 eetlepel suiker
1 1/2 eetlepel Zaanse mosterd
versgemalen zwarte peper
zout
1 Fougasse de Champaign (afbakbrood)
2 eetlepels citroensap
1 dl olijfolie
75 g veldsla
200 g Serranoham

Bereidingswijze van het recept

  1. Appels schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.

  2. In steelpan appelblokjes met appelsap en suiker aan de kook brengen.

  3. Vuur laag draaien, ca.

  4. 10 minuten laten sudderen tot appel zacht is.

  5. Mosterd erdoor roeren en geheel nog ca.

  6. 5 minuten laten inkoken.

  7. Pureren en mosterd-appelmoes laten afkoelen.

  8. Op smaak brengen met zout en peper.

  9. Ovengrill voorverwarmen.

  10. Van brood 8 dikke sneden snijden.

  11. In kom dressing kloppen van citroensap, 3 eetlepels olie en zout en peper naar smaak.

  12. Veldsla door dressing scheppen.

  13. Rest van olie en 1 eetlepel grof gemalen peper door elkaar roeren.

  14. Brood op bakplaat onder grill schuiven en in ca.

  15. 2 minuten goudbruin en krokant roosteren (= bruschette).

  16. Bruschette halveren, op serveerschaal leggen en besprenkelen met peperolie.

  17. Beleggen met ham en schep mosterd-appelmoes, garneren met toefjes veldsla.