Recept: Ossenhaas in kruidenpanade

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 zakje verse Italiaanse kruiden (20 g)
1 zakje verse peterselie (30 g)
1 zakje verse basilicum (15 g)
4 teentjes knoflook
4 ossenhaasjes
3 eetlepels olie
(versgemalen) zwarte peper
2 eetlepels boter
(zee)zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Tijm en rozemarijn uit kruidenmix van takjes rissen.

  2. Rest van kruidenblaadjes van steeltjes plukken.

  3. Knoflook pellen en met kruiden (in keukenmachine) heel fijn hakken.

  4. Kruidenmengsel in diep bord strooien.

  5. Ossenhaasjes dun bestrijken met olie en royaal bestrooien met peper.

  6. Boven- en onderkant in kruidenmengsel drukken.

  7. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

  8. Vlees in ca.

  9. 15 minuten op kamertemperatuur laten komen.

  10. In grote koekenpan boter en rest van olie verhitten.

  11. Ossenhaasjes in ca.

  12. 2 minuten per kant bruin en van binnen rose bakken.

  13. Vlees bestrooien met zout en op vier warme borden leggen.

  14. Serveren met gekarameliseerde witlof en aardappelgratin.