Recept: Gegrilde kalfsentrecote met salieboter

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 takjes verse salie (uit zakje Italiaanse kruidenmix 20 g)
100 g zachte boter
1 limoen
zout
versgemalen peper
4 kalfsentrecotes (200 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Salieblaadjes fijnhakken.

  2. Limoen uitpersen.

  3. In kommetje boter, salie, limoensap, zout en peper door elkaar roeren.

  4. Boter in baan op folie leggen en tot rolletje vormen.

  5. Kruidenboter ca.

  6. 30 minuten in koelkast laten opstijven.

  7. Vlees met keukenpapier droogdeppen.

  8. Entrecotes op barbecue of in grillpan in 2-3 minuten per kant rose bakken.

  9. Vlees met zout en peper bestrooien.

  10. Kruidenboter in 8 plakjes snijden.

  11. Op elke entrecote plakje kruidenboter leggen.

  12. Lekker met gepofte aardappel (met rest van kruidenboter) en een groene salade.