Recept: Rookworst Suisse
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
1 flinke rookworst van ongeveer 800 gr
100 gr gesneden kaas(plakken van 1 cm - Gruyè²¥ of - Emmenthaler,maar Hollandse kaas kan ook)
2 uien
200 gr doorregen spek
2 eetlepels olie
1 afgestreken eetl.gemalen paprika
100 gr gesneden kaas(plakken van 1 cm - Gruyè²¥ of - Emmenthaler,maar Hollandse kaas kan ook)
2 uien
200 gr doorregen spek
2 eetlepels olie
1 afgestreken eetl.gemalen paprika
Bereidingswijze van het recept
Snij de worst om de 2 centimeter in de lengte in.
Snij de plakjes kaas in repen van 2 cm.
Schil de uien,snij ze in achten en halveer deze partjes nog een keer.
Snij het spek in plakjes.
Roer de paprika door de olie.
Steek afwisselend reepjes kaas,stukjes ui en plakjes spek in de inkepingen van de worst.
Smeer worst en vulling goed in met gekruide olie en grill ze ongeveer 15 minuten bij niet al te grote hitte.
Serveer met verschillende soorten brood,tomatenketchup en gemengde salade.