Recept: Panna cotta met aardbei

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 135 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 blaadjes witte gelatine
1/2 liter slagroom
3 eetlepels kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
500 g aardbeien
1 eetlepel poedersuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Gelatine ca.

  2. 5 minuten weken in ruim koud water.

  3. Intussen in pan slagroom aan de kook brengen.

  4. Suiker en vanillesuiker al roerende in slagroom oplossen.

  5. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerende in hete room oplossen.

  6. Tot kamertemperatuur laten afkoelen.

  7. Vormpjes dun invetten met olie.

  8. Panna cotta (= gekookte room) erin schenken en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven.

  9. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.

  10. 4 aardbeien achterhouden en rest van aardbeien in lage kom grof prakken.

  11. Poedersuiker erdoor roeren.

  12. Op elk vormpje bordje leggen, even schudden, samen keren en panna cotta op bordjes laten glijden.

  13. Aardbeienpuree eromheen scheppen.

  14. Hele aardbeien in plakjes snijden en hiermee panna cotta garneren.