Recept: Italiaanse gorgonzolataart
Recept informatie
Bereidingstijd:
50 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
50 g boter of margarine
12 zongedroogde tomaten in olie
50 g zwarte olijven zonder pit
3 bosuitjes
200 g gorgonzola (blauwaderkaas) op kamertemperatuur
4 eieren (M)
200 g zelfrijzend bakmeel (pak 500 g)
1 duopakje hamreepjes ( 250 g)
12 zongedroogde tomaten in olie
50 g zwarte olijven zonder pit
3 bosuitjes
200 g gorgonzola (blauwaderkaas) op kamertemperatuur
4 eieren (M)
200 g zelfrijzend bakmeel (pak 500 g)
1 duopakje hamreepjes ( 250 g)
Bereidingswijze van het recept
Oven voorverwarmen op 200 gradenC of gasovenstand 4.
Taartvorm invetten.
Tomaten in reepjes snijden.
Olijven in plakjes snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Boter smelten.
In kom 150 g gorgonzola met vork prakken en mengen met boter.
Eieren 1 voor 1 toevoegen en er doorheen kloppen.
Bakmeel toevoegen en door boter-eimengsel scheppen.
Tomaten, olijven, bosui en ham door beslag scheppen.
Beslag in taartvorm gieten en gladstrijken.
Rest van gorgonzola in plakjes snijden en op beslag leggen.
Taart in midden van de oven ca.
30 minuten bakken.
Lekker met groene salade.