Recept: Hazenrugfilet met Italiaanse rode-wijnsaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
55 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 kleine ui
1 teen knoflook
3 eetlepels olijfolie extra vierge met truffelaroma (flesje Monini)
1 pot wildfond (380 ml )
1/2 fles Italiaanse volle rode wijn
1/2 zakje verse rozemarijn (15 g)
1 kaneelstokje
1 kruidnagel
1/2 blikje tomatenpuree (70 g)
1 bakje kastanjechampignons (250 g)
1 schaaltje asperge-broccoli (150 g )
4 hazenrugfilets (500 g)
zout
1/2 eetlepel citroensap
(versgemalen) peper
90 g carbonarareepjes (duobakje 180 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Ui en knoflook pellen en snipperen.

  2. In ruime pan 1 eetlepel olie verhitten.

  3. Ui en knoflook ca.

  4. 1 minuut zachtjes fruiten.

  5. Fond, wijn, rozemarijn, kaneelstokje, kruidnagel en tomatenpuree toevoegen en saus op hoog vuur in 20 tot 30 minuten tot ca.

  6. 1/3 deel inkoken.

  7. Saus boven kom zeven.

  8. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.

  9. Van aspergebroccoli harde uiteinden afsnijden.

  10. Oven voorverwarmen op 150 gradenC of gasovenstand 2.

  11. In pan met ruim water en zout aspergebroccoli in 3 tot 4 minuten beetgaar koken.

  12. Afgieten en citroensap en 1/2 eetlepel olie erover sprenkelen.

  13. Vier borden voorverwarmen.

  14. In koekenpan rest van olie verhitten en hazenrugfilets op hoog vuur in ca.

  15. 2 minuten mooi bruinbakken.

  16. In ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper.

  17. In oven in nog ca.

  18. 6 minuten van binnen rose laten worden.

  19. Intussen in bakvet carbonarareepjes en champignons in ca.

  20. 3 minuten op hoog vuur al omscheppend bakken.

  21. Saus erdoor roeren en geheel nog ca.

  22. 2 minuten zachtjes doorwarmen.

  23. Op smaak brengen met zout en peper.

  24. Hazenrugfilets schuin in plakjes snijden en op borden leggen.

  25. Saus naast vlees scheppen en groente erbij leggen.