Recept: Italiaans kaasplankje

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

100 g gorgonzola (kaas)
100 g pecorino romano (kaas)
25 g parmezaanse kaas (stukje)
1 walnotenstokbrood (ciabatta con noci) (voorgebakken)
30 g pijnboompitten
150 g geitenkaas (Bettinne Blanc)

Bereidingswijze van het recept

  1. Oven voorverwarmen op 200 gradenC of gasovenstand 4.

  2. Intussen kaas uit koelkast nemen en op kamertemperatuur laten komen.

  3. Gorgonzola en Pecorino elk in 4 puntjes snijden.

  4. Parmezaanse kaas grof hakken.

  5. Walnootstokbrood in midden van oven in 8 tot 10 minuten knapperig bakken.

  6. Intussen in droge koekenpan pijnboompitten op laag vuur in ca.

  7. 3 minuten goudbruin roosteren.

  8. Op bord scheppen en laten afkoelen.

  9. Korst van geitenkaas verwijderen en kaas in 8 gelijke stukken snijden.

  10. Handen met water bevochtigen en tussen handen elk stukje geitenkaas tot rond bolletje rollen.

  11. Helft van bolletjes door pijnboompitten rollen, rest door parmezaanse kaas rollen.

  12. Gorgonzola, Pecorino en geitenkaasbolletjes over vier plankjes verdelen.

  13. Stokbrood in plakjes snijden en bij kaasplankjes serveren.