Recept: Pizza calzone
Recept informatie
Bereidingstijd:
55 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 pak mix voor pizzabodem (450 g)
150 g witte druiven
2 blikjes artisjokharten (185 g)
200 g roquefort (kaas)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 theelepels gedroogde oregano
zout
peper
1/2 zakje verse bieslook ( 25 g)
150 g witte druiven
2 blikjes artisjokharten (185 g)
200 g roquefort (kaas)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 theelepels gedroogde oregano
zout
peper
1/2 zakje verse bieslook ( 25 g)
Bereidingswijze van het recept
Oven voorverwarmen op 200 gradenC of gasovenstand 4.
Pizzadeeg maken volgens gebruiksaanwijzing.
Druiven halveren.
Artisjokharten laten uitlekken en in stukjes snijden.
Roquefort verkruimelen.
Druiven, kaas, artisjok, tomatenblokjes en oregano mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Bieslook erboven fijn knippen.
Deeg in 4 gelijke stukken verdelen.
Ieder deel uitrollen tot ronde lap.
1/4 deel van vulling in midden op elke deeglap leggen en dichtklappen.
Randen goed aandrukken.
Calzones in ca.
25 minuten gaar en goudbruin bakken.
Lekker met frisse salade.