Recept: Pompoensoep 1

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 kleine uien
1 kg pompoen
1/2 zakje verse Italiaanse kruidenmix ( 20 g)
1/2 zakje verse bieslook (25 g)
25 g boter of margarine
1 teentje knoflook
2 kruidenbouillontabletten
zout
300 g broccoli
1 pak verse tortelloni verdi con ricotta e spinaci (250 g )
125 g mascarpone (kaas bak 250 g)
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Uien pellen en fijn snipperen.

  2. Pompoen schillen en in kleine blokjes snijden.

  3. Italiaanse kruiden met keukentouw bij elkaar binden.

  4. Bieslook in stukjes knippen.

  5. In grote pan boter verhitten.

  6. Knoflook pellen en boven pan uitpersen.

  7. Uien toevoegen en ca.

  8. 2 minuten op laag vuur fruiten.

  9. Pompoenblokjes, 1 liter water, bouillontabletten en bosje Italiaanse kruiden toevoegen en op laag vuur ca.

  10. 15 minuten laten sudderen.

  11. Intussen grote pan met water en zout aan kook brengen.

  12. Broccoli schoonmaken, wassen en in kleine roosjes snijden.

  13. Tortelloni ca.

  14. 3 minuten in pan met kokend water koken.

  15. Broccoliroosjes aan tortelloni toevoegen en ca.

  16. 5 minuten meekoken.

  17. Bosje kruiden uit soep nemen.

  18. Mascarpone door soep roeren en op smaak brengen met zout en peper.

  19. Pompoensoep met staafmixer pureren.

  20. Tortelloni en broccoli in zeef laten uitlekken en door soep scheppen.

  21. Bestrooien met bieslook.