Recept: Gegrilde oesterzwammen met risotto

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 sjalotjes
3 bosuitjes
2 bakjes oesterzwammen (150 g )
4 eetlepels olijfolie
1 pak risottorijst (400 g)
2 dl witte wijn
2 groentebouillontabletten
1 zakje panklare sperziebonen (250 g)
75 g oude kaas (stukje)

Bereidingswijze van het recept

  1. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.

  2. Bosuitjes schoonmaken en in stukken van ca.

  3. 3 cm snijden.

  4. Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier, grote exemplaren halveren.

  5. In pan 3 eetlepels olie verhitten.

  6. Sjalotjes ca.

  7. 3 minuten fruiten.

  8. Rijst toevoegen en ca.

  9. 1 minuut al omscheppend bakken tot korrels glanzen.

  10. Wijn toevoegen, laten verdampen en vervolgens beetje voor beetje 1 liter water toevoegen.

  11. Bouillontabletten erboven verkruimelen.

  12. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.

  13. Ca.

  14. 10 minuten voor einde kooktijd sperziebonen erdoor scheppen.

  15. Kaas met kaasschaaf in plakken schaven.

  16. Grillpan verhitten tot gloeiend heet.

  17. Dun bestrijken met rest van olie.

  18. Oesterzwammen ca.

  19. 5 minuten grillen, halverwege keren.

  20. Bosui toevoegen en ca.

  21. 2 minuten meegrillen.

  22. Vier borden voorverwarmen.

  23. Risotto op warme borden scheppen.

  24. Oesterzwammen en bosui erop leggen.

  25. Garneren met oude kaas.