Recept: Gegrilld varkensvlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten/braadtijd ca 2 1/2 uur
Aantal personen:
6/8

Ingrediënten

1 stuk varkensschouder van 2 kg
2 afgestreken theelepels zout
theelepel gemengde kruiden in poedervorm
theelepel kerrie
2 afgestreken theelepels paprikapoeder gemalen wittepeper
4 eetlepels olie

Bereidingswijze van het recept

  1. Steek het varkensvlees aan het spit.

  2. Meng zout,gemengde kruiden, kerrie,paprika en peper door elkaar.

  3. Bestrijk het vlees met de olie en het kruiden mengsel aan alle kanten en wrijf het er voorzichtig met de handen in.

  4. Grill het vlees minstens 2 1/2 uur boven de houtskoolgloed en smeer het vlees tijdens het grillen regehnatig met olie in(en eventueel met het restant van het kruidenmengsel).

  5. In de elektrische grill is de baktijd van het vlees ongeveer 1 uur en 40 minuten.

  6. Serveer met gegrilld fruit,aardappelsalade of een gemengde salade.