Recept: Penne rigate met waterkerssaus en gebakken paddestoelen

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

1 ui (biologisch)
1 bakje oesterzwammen (150 g)
1 bakje bundelzwammen (100 g)
zeezout
150 g volkoren penne rigate (zak 500 g)
3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
1 zakje waterkers (75 g)
125 ml slagroom (bekertje 200 ml)
1 zakje gemalen belegen kaas (100 g)
(versgemalen) peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Ui pellen en snipperen.

  2. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en harde uiteinden van steeltjes eraf snijden.

  3. Oesterzwammen in reepjes snijden.

  4. In pan met ruim kokend water en zout penne in 6 tot 8 minuten beetgaar koken.

  5. In pan 1 eetlepel olie verhitten.

  6. Ui ca.

  7. 2 minuten zachtjes fruiten.

  8. Van waterkers 2 toefjes achterhouden.

  9. Rest van waterkers toevoegen en al omscheppend laten slinken.

  10. Slagroom toevoegen en geheel met staafmixer tot gladde saus pureren.

  11. Kaas toevoegen en al roerend op laag vuur laten smelten.

  12. Op smaak brengen met zout en peper.

  13. In koekenpan rest van olie verhitten en op hoog vuur oesterzwammen en bundelzwammen of in stukjes gesneden champignons in ca.

  14. 3 minuten bruin bakken, vocht laten verdampen.

  15. Op smaak brengen met zout en peper.

  16. Pasta afgieten en over twee diepe borden verdelen.

  17. Waterkerssaus erover scheppen en paddestoelen erop scheppen.

  18. Garneren met waterkers.