Recept: Pittig gevulde paprika's met couscous
Recept informatie
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1/2 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g)
1 volle eetlepel kappertjes
6 cherrytomaatjes
8 zwarte olijven zonder pit
1 bakje Italiaanse quornstukjes (200 g)
5 eetlepels olijfolie (extra vierge)
1 dl tomatensap
1/2 pak couscous (400 g)
zout
Bereidingswijze van het recept
Oven voorverwarmen op 200 gradenC of gasovenstand 4.
Paprika's wassen, overlangs halveren en zaadlijsten verwijderen.
Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
Kruiden en kappertjes fijnhakken.
Cherry-tomaatjes wassen en in vieren snijden.
Olijven in vieren snijden.
In kom Quorn-stukjes met knoflook, kruiden, kappertjes, tomaatjes, olijven en 2 eetlepels olijfolie door elkaar scheppen.
Paprika's hoog opvullen met Quornmengsel en naast elkaar in ovenschaal zetten.
Besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie.
Tomatensap en 1/2 dl water op bodem schenken.
Paprika's in oven in ca.
30 minuten gaar bakken.
Halverwege wat vocht uit schaal over paprika's sprenkelen.
Intussen in pan 3 dl water met zout aan de kook brengen.
Van vuur af couscous erdoor roeren en ca.
5 minuten laten staan.
In wok laatste eetlepel olie verwarmen en couscous al omscheppend ca.
3 minuten verwarmen tot couscous mooi rul is.
Couscous in midden op vier borden scheppen.
Paprika's erop leggen en vocht uit schaal over couscous scheppen.