Recept: Geroosterde groentelasagne met paprikasaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
75 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

700 g aardappels (Pommes Primeur)
700 g uien
3 rode paprika's
1 1/2 theelepel zout
1 1/2 theelepel Italiaanse keukenkruiden
250 ml olijfolie
30 ml witte-wijnazijn
12 lasagnevellen (pak 250 g)
2 kroppen sla
1 bakje verse groene pesto (100 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Oven voorverwarmen op 200 gradenC of gasovenstand 4.

  2. Aardappels goed schoonboenen onder koud water en in stukken snijden.

  3. Uien pellen en in stukken snijden.

  4. Paprika's wassen, schoonmaken en in repen snijden.

  5. Aardappels en ui in braadslede leggen.

  6. Bestrooien met zout en Italiaanse kruiden en 100 ml olie erover schenken.

  7. In midden van oven aardappels en ui in ca.

  8. 30 minuten gaar roosteren, af en toe omscheppen.

  9. Intussen in koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en paprika ca.

  10. 25 minuten zachtjes bakken, regelmatig omscheppen.

  11. Paprika laten afkoelen en met azijn in keukenmachine of met staafmixer pureren.

  12. Al mengend beetje bij beetje 100 ml olie toevoegen tot mooie saus ontstaat.

  13. Op smaak brengen met zout en peper.

  14. In pan met ruim kokend water en 2 eetlepels olie lasagnevellen met 6 tegelijk in ca.

  15. 7 minuten beetgaar koken, met spatel zorgen dat vellen niet aan elkaar plakken.

  16. Met schuimspaan lasagnevellen uit pan nemen en over rand van vergiet laten uitlekken.

  17. Op zelfde wijze andere 6 lasagnevellen koken.

  18. Sla wassen, uitslaan en in repen snijden.

  19. In wok rest van olie verhitten en sla in gedeelten toevoegen en al omscheppend laten slinken.

  20. Pesto erdoor scheppen.

  21. Op vier borden elk 1 lasagnevel leggen.

  22. Achtereenvolgens 1/3 deel van paprikasaus, 1/3 deel van sla en 1/3 deel van aardappel-uimengsel erop scheppen.

  23. Hierop lasagnevel leggen en laagjes herhalen tot alle ingredienten gebruikt zijn.