Recept: Groene asperges met ravioli en zwarte olijven

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

500 g groene asperges
1 teentje knoflook
8 zwarte olijven zonder pit
2 zongedroogde tomaten in olie
1/2 zakje verse basilicum (15 g)
3 eetlepels olijfolie
zout
1 bakje ravioli ai 4 formaggi (250 g)
3 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze van het recept

  1. Asperges wassen en houtachtige uiteinden (ca.

  2. 2 cm) eraf snijden.

  3. Asperges in stukjes van ca.

  4. 4 cm snijden.

  5. Knoflook pellen en fijnsnipperen.

  6. Olijven halveren.

  7. Tomaten droogdeppen met keukenpapier en in kleine reepjes snijden.

  8. Basilicum in reepjes snijden.

  9. In wok 2 eetlepels olie verhitten en knoflook en asperges al omscheppend ca.

  10. 1 minuut fruiten.

  11. 1 Dl water toevoegen en asperges in ca.

  12. 6 minuten beetgaar smoren.

  13. Tomaat en olijven erdoor scheppen.

  14. Intussen in pan water met snufje zout en 1 eetlepel olie aan de kook brengen en ravioli volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.

  15. Ravioli afgieten en met basilicum door asperges scheppen.

  16. Gerecht in twee diepe borden scheppen en bestrooien met parmezaanse kaas.