Recept: Penne rigate met gebakken paddestoelen

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

1 ui
1 bakje oesterzwammen (150 g)
1 bakje bundelzwammen (100 g)
zeezout
150 g volkoren penne rigate (pasta, zak 500 g)
3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
1 zakje waterkers (75 g)
125 ml slagroom
100 g gemalen jongbelegen kaas
(versgemalen) peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Ui pellen en snipperen.

  2. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en harde uiteinden van steeltjes afsnijden.

  3. Oesterzwammen in reepjes snijden.

  4. In pan met ruim kokend water en zout pasta in 6 tot 8 minuten beetgaar koken.

  5. In pan 1 eetlepel olie verhitten.

  6. Ui ca.

  7. 2 minuten zachtjes fruiten.

  8. Van waterkers 2 toefjes achterhouden.

  9. Rest aan ui toevoegen en al omscheppend laten slinken.

  10. Slagroom toevoegen en geheel met staafmixer pureren tot gladde saus.

  11. Kaas toevoegen en al roerend op laag vuur laten smelten.

  12. Op smaak brengen met zout en peper.

  13. In koekenpan rest van olie verhitten en op hoog vuur paddestoelen in ca.

  14. 3 minuten bruin bakken, vocht laten verdampen.

  15. Op smaak brengen met zout en peper.

  16. Pasta afgieten en over twee diepe borden verdelen.

  17. Waterkerssaus erover scheppen en paddestoelen erop scheppen.

  18. Garneren met waterkers.