Recept: Picknickbrood met tonijnsalade
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
300 g peultjes
1 ongesneden witbrood (bijv. pain de campagne)
2 blikjes tonijn op water
2 rode paprika's
3 bosuitjes
5 eetlepels olijfolie (extra vergine (fles 500 ml)
2 eetlepels rode-wijnazijn (fles 500 ml)
1 zakje rucolasla (75 g)
1 ongesneden witbrood (bijv. pain de campagne)
2 blikjes tonijn op water
2 rode paprika's
3 bosuitjes
5 eetlepels olijfolie (extra vergine (fles 500 ml)
2 eetlepels rode-wijnazijn (fles 500 ml)
1 zakje rucolasla (75 g)
Bereidingswijze van het recept
Peultjes schoonmaken, wassen, in ruitjes snijden en in 3 min.
beetgaar koken.
Kap van brood afsnijden en brood uithollen tot 1 cm van de rand (broodkruim wordt niet gebruikt).
In vergiet peultjes met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Tonijn laten uitlekken en in stukjes verdelen.
Paprika's en bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden.
In kom olie, wijnazijn, zout en peper tot dressing kloppen.
Peultjes, paprika, rucola, bosui en tonijn door dressing scheppen.
Salade in brood scheppen en afdekken met kap.