Recept: Gepofte aardappel met salsa en salade
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
4 trostomaten
1 rode ui, fijngesnipperd
1 eetlepel rode-wijnazijn (of citroensap)
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 x 2 pofaardappels in de schil (voor de magnetron)
2 courgettes
2 eetlepels olijfolie
1 krop sla
1 citroen, uitgeperst
50 g oude kaas, in blokjes
1 rode ui, fijngesnipperd
1 eetlepel rode-wijnazijn (of citroensap)
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 x 2 pofaardappels in de schil (voor de magnetron)
2 courgettes
2 eetlepels olijfolie
1 krop sla
1 citroen, uitgeperst
50 g oude kaas, in blokjes
Bereidingswijze van het recept
Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng ze tot een salsa met de rode ui, wijnazijn, peterselie en peper en zout.
Laat dit minstens 10 minuten staan.
Bereid de pofaardappels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de courgettes doormidden en vervolgens in de lengte in 5 tot 6 plakken.
Bestrijk ze dun met olijfolie en bak ze in een droge koekenpan mooi bruin en gaar.
Bestrooi ze met zout en peper.
Was en droog de sla, scheur de bladeren in grove stukken en meng ze met de plakken courgette en het citroensap.
Verdeel de kaas erover.
Serveer de aardappels met een flinke schep salsa en de salade.