Recept: Spinaziesalade met spekjes en aardappel
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 kilo vastkokende aardappels
1 ui
3 eetlepels vloeibare margarine
250 g magere spekreepjes
2 eieren
300 g tomaten
300 g verse spinazie
8 eetlepels balsamicodressing (fles 250 ml)
1 ui
3 eetlepels vloeibare margarine
250 g magere spekreepjes
2 eieren
300 g tomaten
300 g verse spinazie
8 eetlepels balsamicodressing (fles 250 ml)
Bereidingswijze van het recept
Aardappels schillen, in blokjes snijden en 5 min.
koken.
Ui pellen en snipperen.
In koekenpan margarine verhitten en aardappelblokjes met ui 15 min.
bakken.
In andere koekenpan spekreepjes knapperig bakken.
In pan ruime hoeveelheid water met eieren aan de kook brengen.
Als water kookt, eieren nog 8 min.
koken.
Eieren laten schrikken onder koud water, pellen en in plakjes snijden.
Tomaten wassen en in partjes snijden.
Tomaten, spinazie en dressing mengen en over vier borden verdelen.
Met ei garneren.
Spekjes, aardappelblokjes en ui door elkaar scheppen en bij salade serveren.