Recept: Mosselen aan het spit
Meer recepten in de categorie:
BBQ & Grill, GerechtenBBQ & Grill, Spies & spit1
Hoofdgerechten, Vis en schaaldieren
Recept informatie
Bereidingstijd:
ca. 20 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
600-800 gram mosselen uit een pot
4 tomaten
150 gr ontbijtspek
zout
peper
paprikapoeder
gedroogde tijm
gedroogde basilicum
3 eetlepels olie
4 tomaten
150 gr ontbijtspek
zout
peper
paprikapoeder
gedroogde tijm
gedroogde basilicum
3 eetlepels olie
Bereidingswijze van het recept
Laat de mosselen goed uitdruipen.
Was en droog de tomaten en snij ze in vieren.
Snij het spek in lange dunne repen en vouw deze een paar keer dubbel.
Verdeel de mosselen,de stukjes tomaat en de opgevouwen repen spek over barbecuepennen.
Roer zout,peper,paprikapoeder,tijm en basilicum door de olie en smeer de spiesjes daarmee goed in.
Grill de spiesjes ongeveer 5 minuten onder voortdurend keren en bestrijk ze ondertussen met de gekruide olie.
Serveer met wit brood of droge rijst.