Recept: Frisse rijstsalade
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
300 g rijst
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel grove mosterd
2 eetlepels olie
1 blikje maiskorrels (300 g), uitgelekt
4 tomaten, in blokjes
1 pot augurken (340 g), uitgelekt en in kleine blokjes 1
00 g gekookte ham, in blokjes
3 eetlepels munt (zakje 15 g), fijngesneden
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel grove mosterd
2 eetlepels olie
1 blikje maiskorrels (300 g), uitgelekt
4 tomaten, in blokjes
1 pot augurken (340 g), uitgelekt en in kleine blokjes 1
00 g gekookte ham, in blokjes
3 eetlepels munt (zakje 15 g), fijngesneden
Bereidingswijze van het recept
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Klop intussen met de garde de azijn, de mosterd en de olie tot een vinaigrette en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Schep de vinaigrette door de nog lauwe rijst en laat afkoelen.
Schep de mais, de blokjes tomaat en de augurken door de rijst.
Strooi de hamblokjes met de munt over de rijstsalade.
Verdeel de rijst over vier borden.