Recept: Speklapspiesjes met uienchutney

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 uien
1 eetlepel olie
2 eetlepels groene pepers mild (pot)
2 eetlepels bruine basterdsuiker
4 eetlepels witte wijnazijn
zout
8 speklapjes zonder zwoerd

Bereidingswijze van het recept

  1. Uien pellen en in dunne ringen snijden.

  2. In pan olie verhitten en uienringen ca.

  3. 2 minuten zachtjes bakken.

  4. Pepers fijnhakken.

  5. Suiker, azijn en peper aan uien toevoegen en geheel op zacht vuur ca.

  6. 20 minuten laten sudderen, tot uienmengsel zacht en ingedikt is.

  7. Regelmatig omscheppen.

  8. Uienchutney met zout op smaak brengen en laten afkoelen.

  9. Speklapjes in repen snijden en in zigzagvorm aan satestokjes rijgen.

  10. Speklapspiesjes op hete barbecue in 10 tot 15 minuten rondom gaar en bruin bakken en serveren met uienchutney.

  11. Serveren met gepofte aardappels en bieslookroom.