Recept: Lamsvleesspiesen met tomaat en paprika
Recept informatie
Bereidingstijd:
42 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 ui
zout
1/2 citroen
500 g lamsfiletlapjes of lamsbout zonder been
2 1/2 eetlepel olijfolie
3 theelepels gedroogde tijm
(versgemalen) zwarte peper
1 groene paprika
1 gele paprika
8 cherrytomaatjes
zout
1/2 citroen
500 g lamsfiletlapjes of lamsbout zonder been
2 1/2 eetlepel olijfolie
3 theelepels gedroogde tijm
(versgemalen) zwarte peper
1 groene paprika
1 gele paprika
8 cherrytomaatjes
Bereidingswijze van het recept
Ui pellen en raspen.
In zeef boven kom ui bestrooien met zout en vocht eruit drukken.
Citroen uitpersen.
Vlees in blokjes van ca.
4 cm snijden.
Vlees in schaal doen en sap van ui en citroen en 2 eetlepels olie erover schenken.
Bestrooien met tijm en peper.
Alles door elkaar scheppen en vlees afgedekt ca.
2 uur in koelkast zetten.
Paprika's wassen, schoonmaken en elk in 8 stukken snijden.
Tomaatjes wassen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand (of barbecue aansteken).
Vlees, tomaatjes en blokjes paprika om en om aan spiesen rijgen.
Bestrijken met rest van olie.
Spiesen in ca.
6 minuten onder hete grill bruin en gaar bakken, af en toe keren.
Lekker met pilav.