Recept: Worstjes met zongedroogde tomatensaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 sjalotten
1 teentje knoflook
1 potje zongedroogde tomaten (280 g)
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 schaaltjes (chipolata)worstjes (6 stuks)
1 zak gemengde sla (200 g)
6 eetlepels yoghurtdressing
1 stokbrood

Bereidingswijze van het recept

  1. Barbecue aansteken of grill voorverwarmen.

  2. Sjalotten en knoflook pellen en snipperen.

  3. Tomaten laten uitlekken, olie opvangen en bewaren.

  4. Tomaten in reepjes snijden.

  5. In braadpan 4 el olie (van tomaten) verhitten.

  6. Sjalot en knoflook 2 min.

  7. fruiten.

  8. Tomatenpuree toevoegen en 1 min.

  9. meebakken.

  10. Tomaatreepjes en 100 ml water toevoegen en geheel zachtjes laten koken.

  11. Saus met peper, zout en mespunt suiker op smaak brengen.

  12. Worstjes op barbecue in 8 min.

  13. gaar en bruin grillen, regelmatig keren.

  14. Sla met dressing mengen.

  15. Worstjes met tomatensaus, sla en stokbrood serveren.