Recept: Gegrilde varkenshaasspiesjes
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
500 g varkenshaas (gemarineerd met pesto)
1 pakje gerookt ontbijtspek (175 g)
3 eetlepels vloeibare margarine
1 duopak krieltjes (700 g)
2 courgettes
1 rode paprika
3 eetlepels balsamicodressing
1 pakje gerookt ontbijtspek (175 g)
3 eetlepels vloeibare margarine
1 duopak krieltjes (700 g)
2 courgettes
1 rode paprika
3 eetlepels balsamicodressing
Bereidingswijze van het recept
Barbecue aansteken en op temperatuur laten komen of grillpan voorverwarmen.
Satestokjes half uur in koud water weken.
Varkenshaas in stukken van ca.
2 cm dik snijden.
Varkenshaas met ontbijtspek omwikkelen en aan elk satestokje 2 stuks rijgen.
In grote koekenpan margarine verhitten en krieltjes in ca.
12 min.
volgens gebruiksaanwijzing gaar en bruin bakken.
Courgettes schoonmaken en in plakken van 1 cm dik snijden.
Paprika schoonmaken en in 8 parten snijden.
Courgettes en paprika op barbecue of in grillpan in 4 min.
beetgaar grillen.
Groente in schaal doen en met dressing mengen.
Varkenshaasjes in 5 min.
aan beide kanten gaargrillen.
Varkenshaas met gebakken aardappeltjes en courgettesalade serveren.