Recept: Marokkaanse lamsspiesjes
Recept informatie
Bereidingstijd:
45 minutenAantal personen:
8Ingrediënten
1/2 citroen, geperst
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
400 g lamslapjes a la minute, in blokjes
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
400 g lamslapjes a la minute, in blokjes
Bereidingswijze van het recept
Laat de satestokjes circa 30 minuten weken in koud water, zodat ze niet verbranden op de barbecue.
Roer een marinade van het citroensap, de olijfolie, de komijn, de knoflook, de koriander en zout en peper naar smaak.
Schep de blokjes lamsvlees door de marinade en laat het geheel minstens 30 minuten rusten.
Rijg de blokjes lamsvlees aan een satestokje of -spies.
Gril ze in een hete grillpan of op de barbecue in 5 minuten gaar en bruin.
Lekker met Griekse tzatziki.