Recept: Kabeljauw met tomaat

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
ca. 30 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

1 kg kabeljauw aan een stuk
zout
peper
1 theelepel citroensap
1 grote ui
6 tomaten
1 eetlepel olie
2 eetlepels boterklontjes
3 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. Wrijf de vis aan alle kanten in met zout,peper en citroensap.

  2. Schil de ui en snijd hem in ringen.

  3. Was en droog de tomaten en snij deze in dikke plakken.

  4. De grill op de hoogste temperatuur voorverwannen.

  5. Vorm van een groot stuk aluminiumfolie ter lengte van het stuk vis een soort schaal en bestrijk de bodem met olie.

  6. Leg de kabeljauw op de folie,schik de plakken tomaat aan beide kanten van de vis,leg de uiringen op de vis en verdeel er klontjes boter op.

  7. Grill de vis 15 minuten op de barbecue.

  8. Bestrooi de vis met peterselie en serveer in de folie.

  9. Serveer met aardappelpuree of aardappelsalade