Recept: Biefstuk met krokante sjalotjes en verse tijm

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
ca 15 min
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 biefstukken à 150 gram
10 gram geklaarde boter
3 dl runderfond
1 koffielepel tomatenpuree
1/2 eetlepel rodewijnazijn
klein teentje knoflook
6 takjes verse tijm

Bereidingswijze van het recept

  1. Voorbereiding:Schil de aardappelen en de schorseneren en was ze.

  2. Snijd de schorseneren in stukjes van 6 cm lengte en blancheer ze.

  3. Kook de aardappelen,laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.

  4. Bak aardappelen en schorseneren een kwartier voor het opdienen in geklaarde boter.

  5. Kruid de biefstukken met peper en zout en bak ze 1,5 à 2 minuten aan weerszijden.

  6. Zet ze vervolgens in een vuurvaste schaal in een matig warme oven.

  7. Giet het braadvet uit de pan,doe er een derde van de sjalotjes in met de tomatenpuree,azijn,knoflook en 2 takjes tijm.

  8. Laat dit voor driekwart inkoken,voeg de fond toe en laat dit vervolgens voor de helft inkoken.

  9. Meng er vervolgens de slagroom door, breng het aan de kook en klop er ten slotte de roomboter door.

  10. Indien nodig nakruiden.

  11. Leg de biefstuk op het(warme) bord en schik de gebakken aardappelen en de schorseneren er omheen.

  12. Giet de saus in het midden en garneer dit alles met gehakte sjalotjes en verse tijm.