Recept: Popcorncrunch

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

80 g gepofte popcorn
80 g zoute pinda s
150 g bruine basterdsuiker
80 ml schenkstroop
1 theelepel zout
1 theelepel kaneelpoeder

Bereidingswijze van het recept

  1. Verdeel de popcorn over de bodem van de platte schaal.

  2. Heb je geen grote schaal, gebruik dan twee kleinere schalen.

  3. Verdeel de pinda s goed over de laag popcorn.

  4. In elke schaal moet een dun laagje popcorn met pinda s liggen.

  5. Doe de suiker, de stroop, het zout, de kaneel en 2 eetlepels water in een kleine pan en zet die op een laag vuur.

  6. Breng het mengsel aan de kook en blijf goed roeren.

  7. Laat het stroopmengsel op zacht vuur ongeveer 2 minuten koken.

  8. Haal het van het vuur en giet het over de popcorn en de pinda s, zo dat alles bedekt is.

  9. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en spreid het mengsel daarop uit.

  10. Laat het helemaal afkoelen en breek de popcorncrunch met een vork in hapklare stukjes.

  11. Vouw om elk bekertje een servetje, bind er een gekleurd lint omheen en verdeel de crunch over de bekertjes.