Recept: Rollercoasters

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
55 minuten wachten 30 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

1 eetlepel boter om in te vetten
1 eetlepel bloem
1 blikje croissantdeeg (240 g koelvitrine)
1/2 zakje nougatine (150 g)
1 eetlepel citroenrasp (potje)
2 zakje vanillesuiker
3 eetlepels suiker
1 ei

Bereidingswijze van het recept

  1. Haal de bakplaat uit de oven en vet hem in met de boter.

  2. Gebruik hiervoor het kwastje.

  3. Verwarm de oven voor op 200 gradenC of gasovenstand 4.

  4. Strooi de bloem uit op het aanrecht.

  5. Maak het blikje deeg open.

  6. Kijk op de verpakking hoe dat moet.

  7. Rol het deeg uit op het aanrecht met bloem.

  8. Plak de naden van de deeglap met natte vingers tegen elkaar.

  9. Snij met een scherp mes 6 even grote repen deeg.

  10. Snij ze doormidden.

  11. Draai spiralen van de reepjes: hou met je ene hand het uiteinde van het deegreepje vast en draai met de andere hand steeds een beetje.

  12. Vorm van iedere deegreep een mooie krakeling.

  13. Roer de nougatine, citroenrasp, vanillesuiker en suiker goed door elkaar in een diep bord.

  14. Breek het ei boven een kommetje en klop het los.

  15. Smeer de krakelingen aan beide kanten in met ei.

  16. Wentel iedere krakeling door het suikermengsel.

  17. Leg de krakelingen op de bakplaat en schuif die in het midden van de oven.

  18. Bak de krakelingen in 15 minuten goudbruin.

  19. Laat ze daarna afkoelen.