Recept: Chinese miesoep met kip
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 pak Chinese eiermie (250 g)
2 tenen knoflook
1 zakje bosuitjes (3 stuks)
2 eetlepels wokolie (fles 500 ml)
1 theelepel gemberpoeder (djahe)
1 schaal kipfiletblokjes (350 g)
1 zak oosterse wokgroente (750 g)
3 kippenbouillontabletten
2 eetlepels zoete sojasaus (ketjap manis)
2 tenen knoflook
1 zakje bosuitjes (3 stuks)
2 eetlepels wokolie (fles 500 ml)
1 theelepel gemberpoeder (djahe)
1 schaal kipfiletblokjes (350 g)
1 zak oosterse wokgroente (750 g)
3 kippenbouillontabletten
2 eetlepels zoete sojasaus (ketjap manis)
Bereidingswijze van het recept
Mie koken volgens aanwijzingen op verpakking.
Knoflook pellen en fijnsnijden.
Bosui in ringetjes snijden.
Olie in wok verhitten.
Hierin knoflook met gember 2 min.
bakken.
Kip toevoegen en 2 min.
omscheppend meebakken.
Wokgroenten toevoegen en 2 min.
omscheppend meebakken.
2 l kokend water en verkruimelde kippenbouillontabletten toevoegen en alles aan de kook brengen.
Mie en sojasaus toevoegen en soep goed doorwarmen.
Soep over 4 diepe borden verdelen en met bosui bestrooien.