Recept: Sis kofte met yoghurtsaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 sjalotten
1/2 zakje verse peterselie
500 g (lams)gehakt
zout
peper (versgemalen)
2 takjes munt
4 shoarmabroodjes
nootmuskaat
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel kaneelpoeder
1/2 eetlepel paprikapoeder
2 1/2 dl Bulgaarse yoghurt
2 teentjes knoflook
1/2 zakje verse peterselie
500 g (lams)gehakt
zout
peper (versgemalen)
2 takjes munt
4 shoarmabroodjes
nootmuskaat
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel kaneelpoeder
1/2 eetlepel paprikapoeder
2 1/2 dl Bulgaarse yoghurt
2 teentjes knoflook
Bereidingswijze van het recept
Sjalotten pellen en snipperen.
Peterselie boven kom fijn knippen.
Gehakt mengen met sjalotten, zout, peper, nootmuskaat, komijn, kaneel, paprikapoeder en peterselie.
Van mengsel 8 vingerlange worstjes vormen en steeds 2 worstjes aan spiesen rijgen.
In kom yoghurt schenken, knoflook pellen en boven kom uitpersen.
Munt erboven fijn knippen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Saus ca.
10 minuten laten intrekken.
Rooster bekleden met aluminiumfolie en inprikken met spies.
Spiesen op aluminiumfolie op barbecue in 10 tot 15 minuten rondom bruin en gaar roosteren.
Broodjes in stukken even op barbecue leggen.
Brood en yoghurtsaus erbij serveren.
Serveren met gegrilde tomaten en gegrilde Turkse pepers of tomatensalade.