Recept: Lams-courgettekebabs

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
65 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 g aardappels (van gelijke grootte)
1 sjalotje
3 eetlepels maiskiemolie
zout
peper
2 eetlepels kappertjes
2 kleine courgettes (300 g)
1 rode paprika
1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 limoen
2 eetlepels (olijf)olie
8 sprietjes knoflookbieslook
500 g lamsfilet

Bereidingswijze van het recept

  1. Aardappels goed schoonboenen en in weinig water in ca.

  2. 20 minuten gaar koken.

  3. Intussen sateprikkers in ruim koud water leggen.

  4. Aardappels afgieten, pellen en laten afkoelen.

  5. Sjalotje pellen en zeer fijn snipperen.

  6. Aardappels in plakjes snijden.

  7. Aardappelplakjes mengen met mais-kiemolie, sjalot, zout, peper en kappertjes.

  8. Lamsfilet in blokjes snijden.

  9. Courgettes wassen en in plakken van ca.

  10. 1 cm snijden.

  11. Paprika wassen, schoonmaken en in 16 stukken snijden.

  12. Vlees bestrooien met zout, peper en koriander.

  13. Op sateprikkers om en om plakken courgette, blokjes lamsvlees en stukjes paprika prikken.

  14. Limoen schoonboenen en in lengte in 8 partjes snijden.

  15. Grill voorverwarmen op hoogste stand.

  16. Stokjes bestrijken met olie en ca.

  17. 10 cm onder hete grill ca.

  18. 10 minuten roosteren, regelmatig keren.

  19. Aardappelsalade over vier borden verdelen.

  20. Kebabs ernaast leggen.

  21. Garneren met partjes limoen en knoflookbieslook.