Recept: Pasta met tomaat, ricotta en basilicum

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

300 g schelpjespasta
1 bakje ricotta (kaas, 250 g)
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel nootmuskaat
1 zakje verse basilicum (15 g), fijngesneden
500 g cherrytrostomaten, gehalveerd

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Schep de ricotta om met 1 eetlepel olie, de nootmuskaat, zout en (versgemalen) peper naar smaak en de helft van het basilicum.

  3. Giet de pasta af, bewaar 1-2 eetlepels kookvocht en schep de pasta om met de tomaten en 1 eetlepel olie.

  4. Verdeel de pasta over 4 borden.

  5. Schep er wat ricotta op en bestrooi met de rest van het basilicum.