Recept: Rigatoni alla Toranese
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
400 g pasta rigatoni (zak 500 g)
2 grote uien
200 g spekreepjes biologisch of 200 g gerookte ontbijtspekblokjes
2 grote uien
200 g spekreepjes biologisch of 200 g gerookte ontbijtspekblokjes
Bereidingswijze van het recept
Kook de rigatoni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de uien doormidden en vervolgens in dunne halve ringen.
Verhit een grote koeken of hapjespan op hoog vuur.
Bak de spekreepjes tot ze licht beginnen te kleuren.
Draai het vuur wat lager, voeg de uien toe en bak ze al omscheppend in 10-12 minuten gaar en goudbruin.
Schep het ui-spekmengsel door de pasta.
Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Serveer direct.
Goede combinatie: met een spinaziesalade, zacht van smaak.
Schep 200 g verse spinazie om met 2 el olijfolie en 1 el citroensap en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Scheur 1 bol mozzarella (kaas) in stukjes en verdeel deze over de spinazie.
Bestrooi met nog wat (versgemalen) peper naar smaak.