Recept: Thaise rundvleescurry met aubergine

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
145 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 rode peper
3 eetlepels roerbakolie
500 g magere runderlapjes, in blokjes
3 sjalotten, in vieren
2 aubergines, in grove stukken
200 ml kokosmelk
1-2 eetlepels Thaise groene currypasta
125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet)
2-3 eetlepels Thaise vissaus
1 eetlepel bruine suiker
1 zakje stoneleeks (8 stuks), in stukken van 4 cm
2 eetlepels verse basilicum, in reepjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Peper tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden.

  2. Peper in ringetjes snijden.

  3. In braadpan olie verhitten en vlees in 5 min.

  4. al omscheppend aanbraden.

  5. Rode peper, sjalot en aubergine toevoegen en 3 min.

  6. meebakken.

  7. Kokosmelk, currypasta, bouillon, vissaus en suiker erdoor roeren.

  8. Vlees afgedekt in minstens 2 uur op zeer laag vuur gaarstoven, eventueel met vlamverdeler onder pan.

  9. Stoneleeks erdoor scheppen en gerecht zonder deksel nog 5 min.

  10. zachtjes stoven.

  11. Basilicum erover strooien.

  12. Lekker met pandanrijst.