Recept: Thaise rundvleescurry met aubergine
Recept informatie
Bereidingstijd:
145 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 rode peper
3 eetlepels roerbakolie
500 g magere runderlapjes, in blokjes
3 sjalotten, in vieren
2 aubergines, in grove stukken
200 ml kokosmelk
1-2 eetlepels Thaise groene currypasta
125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet)
2-3 eetlepels Thaise vissaus
1 eetlepel bruine suiker
1 zakje stoneleeks (8 stuks), in stukken van 4 cm
2 eetlepels verse basilicum, in reepjes
3 eetlepels roerbakolie
500 g magere runderlapjes, in blokjes
3 sjalotten, in vieren
2 aubergines, in grove stukken
200 ml kokosmelk
1-2 eetlepels Thaise groene currypasta
125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet)
2-3 eetlepels Thaise vissaus
1 eetlepel bruine suiker
1 zakje stoneleeks (8 stuks), in stukken van 4 cm
2 eetlepels verse basilicum, in reepjes
Bereidingswijze van het recept
Peper tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden.
Peper in ringetjes snijden.
In braadpan olie verhitten en vlees in 5 min.
al omscheppend aanbraden.
Rode peper, sjalot en aubergine toevoegen en 3 min.
meebakken.
Kokosmelk, currypasta, bouillon, vissaus en suiker erdoor roeren.
Vlees afgedekt in minstens 2 uur op zeer laag vuur gaarstoven, eventueel met vlamverdeler onder pan.
Stoneleeks erdoor scheppen en gerecht zonder deksel nog 5 min.
zachtjes stoven.
Basilicum erover strooien.
Lekker met pandanrijst.