Recept: Thaise rundvleescurry
Recept informatie
Ingrediënten
1/2 eetlepel witte peperkorrels
5 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel grof zeezout
1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
500 g magere rib-/runderlappen
1 blik kokosmelk (400 ml)
750 g pompoen, geschild
1/2 rode peper, in reepjes
1 eetlepel Thaise vissaus
Bereidingswijze van het recept
In kleine droge koekenpan korianderzaadjes roosteren tot ze geuren.
Overdoen in vijzel en laten afkoelen.
Koriander en peperkorrels met stamper fijnwrijven.
Knoflook, zout en helft van verse koriander beetje bij beetje toevoegen en alles met stamper tot smeuïge currypasta wrijven.
Of alle ingrediënten in minimengkom van keukenmachine tot currypasta pureren.
Vlees in grove stukken snijden en mengen met currypasta.
Vlees op een koele plek (niet in de koelkast) 1 uur marineren.
In braadpan kokosmelk aan de kook brengen.
Vlees erdoor scheppen en afgedekt op zacht vuur in 2-3 uur gaarsudderen.
Pompoen in parten snijden, zaden verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden.
Rode peper, pompoen en vissaus door vlees scheppen, 30 min.
zachtjes laten sudderen tot pompoen gaar is.
Rest van koriander erover strooien.
Lekker met pandanrijst.