Recept: Thaise soep met kip en miehoen
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 rode pepers
1 teentje knoflook
1 bakje kastanjechampignons (250 g)
1 paksoi
2 eetlepels (zonnebloem) olie
1 pot bouillon met kippenvlees (350 g)
2 eetlepels wereldkruiden Thailand
1/2 pak mihoen (pasta, 250 g)
1 teentje knoflook
1 bakje kastanjechampignons (250 g)
1 paksoi
2 eetlepels (zonnebloem) olie
1 pot bouillon met kippenvlees (350 g)
2 eetlepels wereldkruiden Thailand
1/2 pak mihoen (pasta, 250 g)
Bereidingswijze van het recept
Pepers schoonmaken, zaadjes verwijderen en in stukje snijden.
Knoflook pellen en snipperen.
Champignons schoonborstelen en in plakjes snijden.
Paksoi schoonmaken en in repen snijden.
In soeppan olie verhitten.
Knoflook en grootste deel peper 1 min.
bakken.
Champignons en paksoi toevoegen en 2 min.
meebakken.
Bouillon, 1 liter water en wereldkruiden toevoegen en aan de kook laten komen.
Miehoen in stukken breken en 4 min.
in hete soep laten garen.
Soep over grote kommen verdelen en met rest van rode peper garneren.