Recept: Roergebakken mosselen met mie
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 pak Chinese eiermie (250 g)
1 bak mosselen (2 kilo)
2 teentjes knoflook
3 eetlepels (zonnebloem) olie
1 zak Thaise roerbakmix (400 g)
1/2 zak gesneden prei (300 g)
1 zakje Japanse teriyakisaus (160 g)
1 bak mosselen (2 kilo)
2 teentjes knoflook
3 eetlepels (zonnebloem) olie
1 zak Thaise roerbakmix (400 g)
1/2 zak gesneden prei (300 g)
1 zakje Japanse teriyakisaus (160 g)
Bereidingswijze van het recept
Mie volgens gebruiksaanwijzing koken.
Mosselen volgens gebruiksaanwijzing wassen en uitzoeken.
Knoflook pellen en snipperen.
In wok olie verhitten.
Knoflook en roerbakgroente 2 min.
bakken.
Mosselen toevoegen en 2 min.
al omscheppend verhitten.
Prei toevoegen en voortdurend omscheppen tot alle mosselen open zijn.
Teriyakisaus door mosselen scheppen.
Mosselen met mie serveren.