Recept: Thaise kippensoep anders
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
2 eetlepels olie
300 g kipfilet, in blokjes
1 stengel citroengras (sereh), in stukken
1 rode peper, in ringetjes
2 cm verse gemberwortel, in plakken
250 g champignons, in grove stukken
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 liter kippenbouillon (van tablet)
1 zakje verse basilicum (15 g), fijngesneden
300 g kipfilet, in blokjes
1 stengel citroengras (sereh), in stukken
1 rode peper, in ringetjes
2 cm verse gemberwortel, in plakken
250 g champignons, in grove stukken
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 liter kippenbouillon (van tablet)
1 zakje verse basilicum (15 g), fijngesneden
Bereidingswijze van het recept
Verhit de olie in een soeppan.
Bak hierin de kipfilet totdat deze lichtbruin ziet.
Bak al omscheppend op hoog vuur het citroengras, de peper, gember en champignons mee, totdat ze een sterke geur afgeven.
Schenk de kokosmelk en de kippenbouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Bestrooi de soep voor het serveren met het basilicum.
Bewaar een paar hele blaadjes basilicum voor de garnering.