Recept: Appelschijven Geraldine

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

grote stevige appelen
Sap van 1 citroen
1 eetlepel gesmolten boter
2 afgestreken eetlepels suiker
1 afgestreken eetlepel kaneel

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil de appelen,haal de klokhuizen er met een appelboor uit en snijd de appelen in plakken van ongeveer 1 cm dikte.

  2. Druppel wat citroensap over de plakken en laat ze uitdruipen.

  3. Besmeer de schijven appel vervolgens met gesmolten boter,leg ze op het rooster en grill ze 3 tot 5 minuten.

  4. Doe dit op een zacht vuur,of aan de rand van het rooster.

  5. Pas op dat ze niet te bruin worden.

  6. Meng tijdens het grillen de suiker met de kaneel en bestrooi de schijven appel daarmee aan één kant.

  7. Keer de plakken daarna om,besmeer ze weer met de gesmolten boter,bestrooi ze met het suiker.

  8. aneelmengsel en laat ze nog 3 minuten grillen.

  9. Bestrooi de gegrillde appelschijven voor het opdienen desgewenst nog een keer met suiker en kaneel,of dien de suiker en kaneel er apart bij op.